Velg en side

Gode rotaryvenner

 

Intercitymøtet 20.april gikk for fullt hus! Det er en vanskelig jobb å referere fra Jørgen Skavlans kåseri «Refleksjoner fra et venteværelse», men han hadde en humoristisk utforming på et alvorlig budskap:

Hvorfor strømmer nordmenn til  lege- og terapeuttjenester i Norge når helsetilstanden er så god som den er? Hva skyldes den norske helsetristressen?

 

Antall besøk til fastlegene er nesten doblet de siste 30 årene i Norge. Har vi sluttet å klare oss selv og  er vi naive som tror at inntak av ulike remedier vil gjøre oss «friske»?

Inni en lang rekke humørfylte kommentarer og observasjoner pekte Skavlan på at vi er rike, friske, mette og gamle, og at 90 % av oss egentlig ikke feiler noe. Det er nok de 90 %  som er poenget til Skavlan, visstnok topper nordmenn både sykemeldings- og uførestatistikker sammenliknet med andre land og han mente at det at ansatte i svært mange yrker får lønn fra første dag er grunnen.

 

Han anslo at han har hatt omtrent 50 000 konsultasjoner med pasienter som han alltid spør: «Hva kan jeg gjøre for deg i dag?».  Men han spør aldri «Og ellers?». Det ville visstnok åpne for en tilbakemelding uten ende.

Derimot ga han eksempler på ulike resepter som han gjerne skulle ha gitt sine pasienter, der den rosa foreskrev familie, venner og opplevelser. Jeg tar derfor frem filosofen Arne Næss ord: «Livet er ikke hvordan du har det, men hvordan du tar det.»

 

Neste gang skal vi høre Henrik Syse snakke om Næringslivs- og hverdagslivsetikk og Trond skal ha 3 minuttern. Går du inn på vår hjemmeside vil du nå finne et oppdatert program for alle møtene frem til sommeren.

 

Mvh Tone