Velg en side

Yrkeskomiteen hadde lagt opp til bedriftsbesøk hos Varner på Billingstad. Vi var 30 besøkende inkludert fem gjester, som fikk en glimrende orientering om konsernet;
Varner er et av Nord Europas største motekonserner med nærmere 11.000 medarbeidere og 1.500 butikker fordelt på 8 land; Norge, Sverige, Finland, Danmark, Island, Polen, Tyskland og Østerrike. Logistikk og senere års fallende resultater har spesiell fokus.
Konsernet består av motekjedene A-Z, Bik Bok, Carlings, Cubus, Days Like This, Dressmann, Dressmann XL, Urban, Vivikes, Volt, Wow, Levi’s Store, Nike Store og Denim & Supply. All design foregår på Billingstad. Alle butikker er Varner-eiet.
Varner er et privateiet familieforetak startet av Frank Varner i 1962. Selskapet er nå eid av andre og tredje generasjon, og ledes av Petter, Marius og Joakim Varner.
Kornsernets eiere er spesielt opptatt av virksomhetens samfunnsansvar. Det føres derfor nøye kontroll med produksjonsbedriftene, produktenes ingredienser, HMS og etisk handel.
Etter orienteringen fikk vi en grundig omvisning i det imponerende bygget. Uteområdet er preget av eiernes ønsker om åpenhet uten inngjerdinger. Kyststien går gjennom hageområdet og båtbrygga er tilgjengelig for all. En stor takk til Varner for imøtekommenhet.

Neste møte den 28. mai, er vi igjen samlet på HT Vettre. Vi gleder oss til å høre Anne Sverdrup-Thygeson snakke om små dyr med stor betydning, om vårt viktige og fascinerende samliv med de minste blant oss. Anne Sverdrup-Thygeson er professor ved Universitetet på Ås.

Treminutteren får vi ved Tor Eivind Jensen.

Etter møtet er det innkalt til én times styremøte med årsrapportering som hovedsak.